maandag 3 september 2012

Stress or distress...

In een vlaag van verstandsverbijstering kocht ik onlangs een aantal Distressmarkers van Tim Holz. Ik heb een hele tijd terug gewerkt met distress inkt en dacht wel dat dit een waardevolle aanvulling voor mijn collectie kleurtjes zou zijn. Niks was minder waar! Na het eerste lijntje op mijn vertrouwde aquarelpapier te hebben gezet lag het geheel al in de hoek. Niks geen blenden, niks geen aquarel effect. Gewoon helemaal niks. Tutorial gezocht op You Tube en ja hoor daar stond Tim enthousiast te vertellen hoe geweldig die stiften wel niet werkten op zijn eigen ontwikkelde papier. Hmm, ik moest het papier van Tim hebben. Daaaaagen gewacht maar toen kon ik verder. Na de eerste lijn lag het weer allemaal in de hoek. Laaiend was ik! Weer gezocht naar tutorials en niks kunnen vinden. Nou daar zat ik dan. Het enige wat ik had gevonden is een tutorial hoe je inkt strepen op mica moest zetten en dan moest inkleuren. Nou daar heb ik die markers niet voor gekocht! Enfin het is me nu aardig gelukt maar ik ben (nog) niet heel erg enthousiast.

Ik heb het TH papier gebruikt en een combinatie van de inktstrepen op Mica en kleuren direct op het papier. Het papier moet goed vochtig zijn want anders is de inkt uit de stift niet meer te blenden.   

Na mijn avontuur heb ik nog even met distress refills op het TH papier gewerkt hetgeen iets makkelijker ging. En als laatste om te vergelijken hoe het zit met de intensiteit van de kleuren heb ik nog even iets gekleurd op aquarelpapier en refills. Natuurlijk zijn refills geconcentreerder maar het verschil is toch wel erg groot. 
Het was leuk om een middagje te experimenteren maar de stiften zijn echt een domper voor een amateur kleurder als ik;-)
Een link naar een goede tutorial of tips zijn overigens van harte welkom.

Waar ik wel wild van werd was de mogelijkheid van de stiften om te kleuren op een stempel en dan afdrukken. Machtig! Ik heb mijn stempelstokjes (Rubber Stamp Tappestry) gebruikt. Dit zijn hele kleine afbeeldingen. Met een stempelkussentje, hoe klein dan ook, zorgt altijd voor verontreiniging op je stempel. Met deze stiften gebeurd dat niet omdat je zelf de controle houdt. En de afdrukjes zijn echt super mooi! De stempel kleuren en even met je adem over het rubber en afdrukken maar!

Ik zal mijn collectie stiften niet uitbreiden omdat de 'watercolour' techniek veel te uitdagend en bewerkelijk is. Daarvoor in de plaats zal ik sneller de refills of Peerless pakken. Maar voor het stempelen met mijn stempelstokjes zal ik ze zeker blijven gebruiken.

1 opmerking:

Inge zei

Hahaha die Car, experimenteren is altijd leuk alleen jammer als het dan op een grote teleurstelling uitdraait:-/ (Ik heb ook niets voor niets Tombow's;-)) Evenzogoed is je kaart weer super,mooi gedetailleerd zijn de stempelstokjes zo op de rand. En wat een gave foto heb je gemaakt!

Fijne werkdag!

XX